Ce bine să faci?

Binele, dorit de toți și căutat de mulți. Îmbrăcat în veșminte modeste, cu un surâs șăgalnic, binele se lasă așteptat în viețile multora. Și asta pentru că el prinde viață doar prin intermediul omului, iar omul este încă prins în mrejele unei lumi iluzorii.

Binele are multe manifestări, dar poate cea mai importantă dintre ele este fapta bună.

 

De ce facem fapte bune?

Pentru a ne simți mai bine. Pentru a crede despre noi că suntem buni. Pentru că ne-am îndrăgostit de lumina din ochii celui ce primește. Pentru că ne place să împărtășim. Dar oare nu și pentru a fi văzuți, recunoscuți, iubiți? Sigur că există și cei care ajută dintr-o nevoie, o lipsă pe care au simțit-o încă din copilărie.

Unii s-au obișnuit să programeze faptele bune. Să fie bune și vizibile. Alții fac multe fapte bune fără să știe că le-au făcut. Fără intenție.

Sunt și acei oameni care fac fapte bune la limita legalității. Nu au autorizații, nu corespund unui cadru legal dar nimic nu-i împiedică. Dar mai sunt și cei care fac planuri mult prea mari pentru fondurile pe care le au și ajung la „fundul sacului” dar totuși sunt ghidați de o forță mai mare decât ei. Se încred în ceva mai mare decât își pot imagina. Și acesta este un lucru măreț. Să știi că ești susținut de tot Cerul. Asta da răsplată!

 

Când se face binele?

Oricând este bine primit și bine așteptat. Binele pe care vrei să îl faci nu se analizează, nu se prioritizează. La început, este vorba despre un timp, un moment în care vrei să îl faci. Poate de sărbători, sau într-o zi anume. Dar pe parcursul evoluției tale vei vedea că binele nu-și mai așteaptă momentul ideal ci creează unul.

Când vrei să faci fapte bune nu stai să calculezi costuri, rentabilitate sau alți factori financiari. Când vrei să faci bine, îl faci și atât. Binele e cald, e dulce, e atât de plăcut, încât devii neobosit în a face acest lucru.

Faptele bune se fac atunci când arde ceva înlăuntrul tău pentru cei în nevoie. Este un dar pentru ei și pentru tine. Prin darul către ei tu te vindeci.

Pregătirea ta pentru acest moment are legătură cu reîntoarcerea la Unitate, reconectarea la sine. Nu mai faci fapte bune din nevoie, că vrei să fii văzut, că vrei să ți se ierte păcatele, că vrei să pari mai bun decât celălalt, că vrei să te convingi că ești bun. Le faci pentru că ceva dinlăuntrul tău te inspiră să faci lucruri frumoase pentru semeni chiar dacă nu primești mulțumire, atenție, respect, iubire. Să faci fapte bune într-un mod dezinteresat.

Să ai pasiune și consecvență, să nu fie doar acțiuni sporadice. Să dorești să îi susții pe cei în nevoie, indiferent care sunt aceștia, indiferent de moment, de timp, de vreme, de stare.

 

Pe cine să ajuți?

Pe aproapele tău. Dacă nu știi care îți este aproapele să știi că este cel în nevoie. Nu cel mai apropiat de tine, dintre rude sau neamuri. Ci acel om care are nevoie, care apare în viața ta. Săracul sau nevoiașul îl ai în mijlocul tău ca un test. Un test de credință, de sprijin, de iubire. Ai nevoie de o credință puternică ca să dăruiești.


Cum te simți când ajuți?

Sigur ai observat cât de bine te simți când dăruiești. Ce forță să fie aceasta care are puterea să îți schimbe starea? Ajutorul oferit fără niciun fel de așteptare sau interes este cel mai cald și sincer. Să oferi nu doar bunuri, ci stări, momente, priviri pline de încurajare, vorbe dulci și emoții calde. Să devii un model în a-i inspira pe alții la dăruire. Cred că asta este una dintre cele mai frumoase moșteniri. Să devii acel Om, creat la începuturi…

Inima mare este atât de frumoasă…

 

De ce să te pui în slujba celorlalți?

În primul rând să vedem cine sunt ceilalți. Ceilalți sunt toți cei pe care-i întâlnești. Toți cei care au nevoie de o îndrumare, de o vorbă bună, de o atingere a inimii, o încurajare, un zâmbet, o îmbrățișare, un mic ajutor. Să ajuți și să îndrumi ghidându-te după ceea ce simți că este mai bine, ca să-i dai mai multă încredere în sine.

Ai responsabilitatea față de viață să transmiți conștient Iubirea către oricine și orice și să ajuți la înlăturarea a tot ce este negativ în viețile aproapelui tău. Să refuzi ca negativul sau răul să prindă viață în lumea omului. Moștenire ta să fie, faptele tale bune.

Așa cum dăruiești, așa să primești. Fie ca întreg Cerul să te ajute să poți atinge cât mai multe inimi!

 

Consilier Oana Tanasescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *