Politică de Confidențialitate A “ASOCIATIEI LIO”

In toate tarile membre Uniunii Europene (UE), incepand cu data de 25.05.2018, devine aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, cunoscut si sub acronimul GDPR (General Data Protection Regulation).

Asociatia “LIO” acorda o mare importanta transparentei si construirii unei relatii puternice si durabile cu partenerii si angajatii nostri, bazata pe incredere reciproca si pe protejarea si respectarea vietii private.

1. Ce informatii personale colectam despre dumneavoastra
In conformitate cu GDPR, datele cu caracter personal reprezinta orice informatie prin care o persoana fizica devine identificabila, cum ar fi: un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, unul sau mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale etc.

Prelucrarea datelor cu caracter personal presupune orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti), diseminare sau punere la dispozitie in orice alt mod, alaturarea/alinierea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.
Informatiile personale pe care le colectam includ:
informatii de baza, precum numele si prenumele
informatii de contact, precum adresa postala, adresa de e-mail, numarul de telefon
informatii tehnice, precum informatii referitoare la vizitele dumneavoastra pe site- ul nostru sau pe aplicatiile noastre sau referitoare la materialele sau comunicarile pe care vi le trimitem in mod electronic
informatii pe care dumneavostra ni le furnizati in vederea participarii la evenimentele/intalnirile organizate de noi
orice alte informatii pe care dumneavoastra ni le furnizati. 

2. Cum obtinem informatiile personale
Colectam informatii personale de la dumneavoastra in cadrul desfasurarii activitatii noastre profesionale; in cadrul monitorizarii tool-urilor noastre tehnologice, inclusive site-ul nostru si comunicarile via e-mail transmise catre si de la Asociatia LIO; cand ni le furnizati sau interactionati cu noi direct, spre exemplu prin interactionarea cu angajatii nostri sau prin inregistrarea pe site-ul nostru sau pe una din aplicatiilor noastre digitale. Este posibil sa colectam sau sa primim informatii despre dumneavoastra din alte surse, precum surse disponibile in mod public.

3. Cum folosim informatiile personale
Asociatia LIO colecteaza si proceseaza informatii personale despre dumneavoastra printr-o serie de modalitati, inclusiv prin folosirea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, prin primirea de catre dumneavoastra a newsletterului nostru, prin inscrierea dumneavoastra la evenimentele organizate de noi, si/sau prin aplicarea la posturile noastre vacante. Folosim informatiile dumneavoastra personale pentru:
imbunatatirea site-ului nostru, inclusiv monitorizarea folosirii sale
furnizarea informatiilor cerute de catre dumneavoastra

operațiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare, cercetare, statistica; pentru publicitate si marketing, astfel incat sa oferim un continut personalizat
promovarea activitatilor/evenimentelor/publicatiilor noastre
administrarea relatiei cu dumneavoastra si a partenerilor nostri
indeplinirea obligatiilor cerute de lege, inclusive stabilirea, exercitarea si apararea pretentiilor legale
recrutarea de personal.

Folosirea site-ului lio-org.com:
Un numar de facilitati existente pe site-ul nostru va invita sa ne furnizati date personale, precum cele referitoare la trimiterea aplicatiilor in vederea ocuparii unui post de voluntar sau inscrierea in vederea primirii newsletterului.
Scopul acestor facilitati este transparent la momentul la care furnizati informatiile personale si vom folosi aceste informatii exclusiv in scopul declarat.

Site-ul nostru foloseste Google Analytics, un mecanism de analiza care urmareste si raporteaza modalitatea in care site-ul este folosit in vederea imbunatatirii acestuia. Google Analytics realizeaza acest lucru prin plasarea in cadrul dispozitivului dumneavoastra a unor fisiere de mici dimensiuni denumite “cookies”. Informatiile colectate de catre cookies, precum numarul vizitatorilor pe site, paginile vizitate si durata de timp alocata vizitei site-ului, sunt anonime.

Puteti refuza utilizarea cookies sau va puteti retrage consimtamanatul in orice moment prin selectarea optiunilor corespunzatoare din cadrul browserului dumneavoastra, dar va rugam sa luati in calcul ca acest lucru poate afecta folosinta si experienta in cadrul site-ului nostru. Prin continurea folosirii site-ului nostru fara schimbarea setarile de confidentialitate, acceptati folosirea cookies de catre noi.


Utilizam informatii suplimentare pentru a intelege daca citesti e-maiurile primite de la noi, daca accesezi linkurile transmise in cadrul e-mailurilor primite de la noi precum si pentru a vedea daca si modalitatea in care vizitati site-ul nostru dupa accesarea link-urilor respective. Realizam aceasta analiza prin folosirea unor software care plaseaza cookies in cadrul device-ului dumneavoastra care urmareste si inregistreaza aceasta activitate raportata la e-mailul dumneavoastra. Pentru informatii suplimentare despre cookies, inclusiv despre gestionarea si stergerea lor, va rugam sa accesati Politica de Cookies. Indepartarea acestor cookie nu va afecta experienta pe site-ul nostru. Daca primesti newsletters de la noi si nu mai doresti sa primesti, te poti dezabona in orice moment prin transmiterea unui e-mail catre contact@lio-org.com

Vom colecta si procesa informatii personale despre dumneavoastra in legatura cu prezenta dumneavoastra la unul din sediile noastre in vederea participarii la diverse activitati/evenimente sau in legatura cu prezenta dumneavoastra la activitati/evenimente organizate in afara sediilor noastre dar in legatura cu desfasurarea activitatilor noastre profesionale. Este posibil sa transmitem informatiile dumneavoastra partenerilor nostri implicati in organizarea unor asemenea activitati/evenimente.

4. Care este fundamentul legal in baza caruia folosim informatiile personale
Folosim informatiile personale avand la baza urmatoarele:
in vederea exercitarii/protejarii unui drept legal
in vederea respectarii obligatiilor legale
consimtamantul dumneavostra
interese legitime comerciale.

5. Cat timp pastram informatiile personale


Pastram datele dumneavoastra numai pentru perioada necesară in vederea atingerii scopului pentru care deținem datele. Pentru a sti cat timp pot fi pastrate datele dumneavoastra folosim urmatoarele criterii:
in cazul in care creati un cont, pastram datele dumneavoastra personale pana cand solicitati sa le stergem;
in cazul in care v-ati oferit consimtamantul pentru primirea newsletter-ului nostru, pastram datele dumneavoastra personale pana cand va dezabonati;

in cazul in care sunteți voluntar sau partener va vom pastra datele cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra;

in cazul în care modulele cookie sunt stocate pe computer, le pastram atata timp cat este necesar pentru ca acestea sa isi atingă scopurile, cu exceptia situatie in care ati efectuat demersurile necesare dezactivarii acestora
In momentul in care nu mai trebuie sa folosim datele dumneavoastra personale, acestea sunt eliminate din sistemele si inregistrarile noastre sau sunt anonimizate, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat cu ajutorul acestora.

6. Stocarea datelor

Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le colectam sunt stocate în Uniunea Europeana („UE”) si in Spatiul Economic European („SEE”). Cu toate acestea, informatiile colectate de terte părți prin intermediul fisierelor de tip Cookie (de exemplu, prin Google Double Click for Publishers) vor servi, in general, traficului dintr-un centru de date care se afla cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta inseamna ca astfel de informatii, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate in SEE si pot fi transferate in afara SEE. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de cookies.

6. Securitatea datelor cu caracter personal

Pastram datele dumneavoastra pe servere gazduite de terte parti (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor parti cloud – ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, menite sa va protejeze datele cu caracter personal si sa impiedice accesul neautorizat. Am intrat in relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire si aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal. Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parti ale Website-ului nostru. Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi vom face tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe Website-ului nostru; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastră, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

7. Catre cine transferam informatiile personale


Este posibil sa transferam datele dumneavoastra personale catre terte parti verificate in concordanta cu termeni contractuali in vigoare cu astfel de parti, precum:
furnizori de servicii, precum organizatori de evenimente, specialist IT, consultanti juridici, traducatori, agentii de consultanta marketing
autoritati/instante judecatoresti sau orice alt organism oficial care, in conformitate cu prevederile legii aplicabile in vigoare, solicita catre noi, in mod oficial, transmiterea unor asemenea date personale.
Asociatia LIO foloseste site-urile de social media precum Facebook si Instagram. In cazul in care folositi serviciile acestor site-uri, va recomandam sa analizatii politicile lor de confidentialitate pentru a obtine detalii necesare referitoare la modul in care acestia gestioneaza datele dumneavoastra suplimentare.
Nu oferim sau vindem datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care primim consimtamantul dumneavoastra in acest scop.

8. Cum protejam informatiile personale


Ne angajam sa pastram datele dumneavoastra personale in siguranta si luam toate masurile de precautie rezonabile pentru a face acest lucru. Ne obligam in mod contractual ca partile terte de incredere care va gestioneaza datele personale sa faca acelasi lucru.
Facem mereu tot ce ne sta in putere pentru a va proteja datele personale, folosim proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat. Deoarece transmiterea informatiilor prin internet nu este complet sigura, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise pe site-ul nostru. Ca atare, orice transmitere de date este pe propriul dumneavoastra risc.

9. Drepturile dumneavoastra referitoare la informatiile personale
Drepturile dumneavoastra cu privire la informatiile personale sunt:
Dreptul la informare – dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea si protejarea datelor cu caracter personal de catre Asociatia LIO
Dreptul de acces la date – dreptul de a obtine de la Asociatia LIO confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de catre acesta;
Dreptul la rectificare – dreptul de a obtine rectificarea datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;
Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal;
Dreptul la restrictionarea prelucrarii – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;
Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit;
Dreptul la opozitie – dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale – dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate;
Dreptul de a se adresa justitiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – dreptul de a se adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.  

Pentru informatii suplimentare privind Politica de Confidentialitate a Asociatiei LIO va puteti adresa responsabilului pentru protectia datelor la adresa de e-mail: contact@lio-org.com

Putem actualiza prezenta Politica de Confidentialitate din cand in cand, in conformitate cu prevederile legale, drept pentru care va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe website-ul nostru.

10. Fișierele de tip Cookie și widgeturi de comunicare socială

Website-ul nostru utilizează fisiere de tip Cookie pentru a va distinge de ceilalti Utilizatori. Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta buna atunci cand navigati pe Website-ul nostru și ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim Website-ul. Această prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe Website-ul nostru sau prin setarile din browserul dumneavoastra. Pentru informatii detaliate despre fisierele de tip Cookie pe care le folosim, cat timp le folosim si despre scopurile pentru care le folosim, consultati Politica de cookies.

Website-ul nostru poate include functii de comunicare sociala, cum ar fi buton Facebook, Instagram sau Youtube. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP si website-urile pe care le vizitati si pot seta un fisier de tip cookie pentru a ii permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste caracteristici este guvernata de nota de informare/politica privind confidentialitatea a companiei care le furnizeaza (consultati sectiunea privind drepturile dumneavoastra de mai sus).

11. Linkuri către alte website-uri

Website-ul nostru poate furniza linkuri către website-uri pe care Asociatia LIO nu le controlează. Dupa ce faceti click pe un link al unei terte parti, veti fi directionat catre website-ul tertei parti. Dacă vizitati oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie sa analizati politicile lor privind confidentialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile si practicile altor companii. Asociatia LIO nu controleaza si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul, politicile privind confidentialitatea si notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor tertelor parti.