Ziua copilului interior

Ziua copilului este sărbătorită astăzi 1 iunie, în România, dar și în multe alte țări care au adoptat această sărbătoare conform Wikipedia.

 

O zi pe an dedicată sărbătoririi copiilor, iar cel mai obișnuit mod de a face acest lucru este prin a le oferi daruri și a petrece timpul împreună.

 

Dar ceea ce eu vă propun astăzi este să onorăm această zi prin conștientizarea conceptului de copil în adevăratul sens al cuvântului și prin sărbătorirea unei stări, a unei trăiri interioare.

 

Arta de a sărbători

 

Sărbătorim copilul sau conceptul trăirii, bucuriei, copilăriei, inocenței, purității?

 

În spatele cuvântului ‘copil’ se ascund multe alte aspecte care sunt cu mult mai valoroase decât sărbătorirea propriu-zisă a copilului, așa cum noi o știm și o aplicăm prin a-i ura la mulți ani, a-i cumpăra o jucărie sau a-l duce în parc sau la un loc de joacă. Se ascunde o adevărată artă, iar știința ezoterică ne îndeamnă la descoperirea sensului subtil al lucrurilor.

Dacă trăim această sărbătoare din punct de vedere simbolic, și-i conștientizăm această valoare, vom reuși să ne aducem în viață multe bucurii sufletești.

 

Copilăria este o etapă a vieții care semnifică puritatea, gingășia, libertatea. O perioadă în care totul pare posibil, în care eroul din fiecare copil este lăsat mai mult sau mai puțin să iasă în evidență, să se manifeste, să se exprime. În mintea și sufletul copilului nu există condiționări, iar pentru el lumea este un izvor nesecat de posibilități.

 

Iar a sărbători autentic – curajul lui de a se avânta în lumea înconjurată de necunoscut, inocența de care dă dovadă, simplitatea, sclipirile de înțelepciune pe care le are, poezia din privirea lui, bucuria din fiecare zâmbet, ghidușia atașată micilor activități – este o dovadă de iubire pură de la nivel sufletului, tărâm aflat dincolo de limite și reguli.

 

Draga părinte, te îndemn astăzi să celebrezi sufletul copilului tău, și vei primi bucurii nemărginite.

 

Și nu uita că acest copil se află și în interiorul tău. Este ziua copilului interior, acel copil uitat și poate abandonat, din necunoaștere sau din prea multe alte griji curente care te-au acaparat. Poate din frici sau din credințe false, acestea transformate în convingeri care nu fac decât să te priveze de cele mai autentice bucurii.

 

În ziua copilului interior dă-ți voie să fii, să iubești, să trăiești, să zâmbești, să fii asemeni acelui copil uitat care se află în interiorul tău, lipsit de grijile cotidiane, de frici, de limitări  și de nevoi.

 

 

Consilier Oana Tanasescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *